welkom bij het Barlheze Consort

Caecilia de Leeuw (blokfluit) studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Leo Meilink en vervolgde haar studie bij Marion Verbruggen in Amsterdam. Zij heeft een bloeiende lespraktijk in Zutphen onder de naam “Der Fluyten Lusthof”. Regelmatig treedt zij op als solist met verschillende begeleiders. Na enkele jaren koordirectie te hebben gestudeerd bij Jos Leussink in Zwolle, leidt ze nu een amateurkoor en zingt zij geregeld in verschillende projektkoren en in vocaal dubbelkwartet "Capella Gudula".

 

Maaike Roelofs (barokcello) studeerde cello bij Anner Bijlsma aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde zij barokcello bij Jaap ter Linden aan de Akademie für Alte Musik in Bremen. Sindsdien speelde zij in verschillende orkesten en ensembles en werkte ze mee aan cd-opnames, o.a. met Marjolein van Roon en het ensemble “Mirac”. Maaike Roelofs is sinds een aantal jaren aanvoerder van de cellogroep van het orkest “Herman Strategier”. Ook werkt zij met het Brabants Muzyk College en met verschillende barokensembles. Ze is dirigent van het Masetto, een amateurorkest in Maarssen. Als docent is zij verbonden aan de Zeister Muziekschool.

 

Margreet Prinsen (klavecimbel en orgel) studeerde aan het Amsterdams Conservatorium, orgel bij Anthon van der Horst en klavecimbel bij Gustav Leonhardt. Als klavecinist maakt zij deel uit van verschillende ensembles, en zij speelt samen met Sarah Walder en Jan Goorissen (viola da gamba). Zij maakte diverse radio-opnames en is één van de spelers op verschillende orgel-CDboxen, o.a. op de box “Orgelcultuur in Groningen” waaraan een Edison werd toegekend. Op de CD-CDrom, uitgebracht bij de Kunstcollectie Middeleeuwse Manuscripten speelt zij 15e eeuwse muziek op het orgel in het Duitse Rysum (1457) en op een Italiaans virginaal naar Celestini. Margreet Prinsen was lange tijd verbonden aan het Gronings Conservatorium.

 

Esther Ebbinge (sopraan) studeerde aan het conservatorium van Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Ze volgde masterclasses bij o.a. Emma Kirkby, Nancy Argenta, Charlotte Margiono en Ian Partridge. Solistisch werkte ze met de dirigenten Daniel Reuss, Peter Dijkstra, Jaap ter Linden, Erik van Nevel, Jos van Veldhoven, Gustav Leonhardt, Arne Hadland en Jaques Ogg.
Esther zingt regelmatig bij orkesten als "Eik en Linde", "The Northern Consort", "Diletto musicale" en "Collegium Musicum Den Haag". Jarenlang maakte ze deel uit van het koor van de Nederlandse Bachvereniging. Freelance zingt ze in het "Amsterdam Baroque Choir" o.l.v. Ton Koopman. Als solist trad ze buiten Nederland op in Noorwegen (Stavanger), Frankrijk (Parijs), Zuid Korea (Seoul) en Oostenrijk (Wenen).

 

 

 

 

 

Caecilia de Leeuw

Caecilia de Leeuw

 

 

Maaike Roelofs

Maaike Roelofs

 

 

Margreet Prinsen

Margreet Prinsen

 

 

 

Esther Ebbinge

Esther Ebbinge

© 2009, Barlheze Consort | disclaimer | contact

Ontwerp en bouw website: Bas de Leeuw | Foto's instrumenten: Laura Kaptein