welkom bij het Barlheze Consort

Het Barlheze Consort is opgericht in 1995 met als doelstelling om muziek uit de periode 1550-1800 op historisch verantwoorde manier tot klinken te brengen. De instrumentalisten bespelen originele instrumenten of kopieën daarvan.

Oorspronkelijk bestond het ensemble alleen uit instrumentalisten. Inmiddels maakt de jonge sopraan Esther Ebbinge ook deel uit van het Barlheze Consort. Afhankelijk van de uit te voeren programma’s worden ook andere instrumentalisten/vocalisten uitgenodigd.

In de afgelopen periode voerde het consort programma’s uit met o.a.: Fernando Souza (barokhobo), Annika Stjernlöf (barokcello), Peter Frankenberg (barokhobo), Henriëtte Bakker (barokfagot/dulciaan en blokfluit), Jan Hollestelle (violone), Paulien Kostense (viool), Annemieke Kok (sopraan). Ook voerde het Barlheze Consort een programma met barokdans uit , in samenwerking met het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble o.l.v. Maria Angad Gaur.

De instrumenten

De blokfluiten die bespeeld worden zijn van de hand van bouwers als Guido Klemisch, Ricardo Kanji en Jaqueline Sorel, Hans Nieuwland, Paul van der Linden en Thomas Prescott.

De barokcello is een origineel instrument van de hand van een anonieme Schotse bouwer.

Het klavecimbel is een kopie van een Ruckers-instrument, gebouwd door Joël Katzman. De beschildering is van de hand van kunstschilder Joop Kruip.

 

 

 

Blokfluiten Cello Klavecimbel

© 2009, Barlheze Consort | disclaimer | contact

Ontwerp en bouw website: Bas de Leeuw | Foto's instrumenten: Laura Kaptein